After Work amb Alfonso Rodés

“Ens toca demostrar. Com a agència és suficient la nostra història o hem d’explicar què aportem?”
Alfonso Rodés, president d’Havas Media Group 

Imatges de l’acte
Video Resum (10 principals conclusions)

Alfonso Rodés, president d’Havas Media Group (una de les principals centrals de compra de mitjans del món) ha estat el convidat de la segona sessió de l’Afterwork organitzat pel Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya. A la terrassa Adsmurai, en ple Passeig de Gràcia de Barcelona, amb un ambient distès i un públic de professionals, Alfonso Rodés ha fet un anàlisi de com ha canviat el sector en els darrers anys.

Rodés ha assegurat que s’ha d’entendre que les marques han deixat de ser rellevants per al consumidor. El consumidor vol saber d’una banda quins atributs fan bo el producte -si un calçat és per córrer o per saltar- però alhora també quins atributs socials té: sostenibilitat, condicions laborals dels treballadors, implicació amb el medi ambient… són aquests els que faran que el client tingui una bona experiència d’usuari i la faran rellevant.

Un tema que ha centrat bona part de la conversa ha estat les noves disciplines que revolucionen el sector cada sis mesos. “Ara si no parles de Block chain o d’Amazon en ecommerce, perdràs clients. No n’hi ha prou amb ser només una agència creativa”, ha explicat Rodés. “Avui el sector és una orquestra filharmònica, no una orquestra de cambra. Amb molts instruments. Si no sabem combinar tots els instruments (totes les disciplines) el client no estarà satisfet. Si com a indústria no entenem que per a ser un player important cal col·laborar entre tots especialistes, no anirem enlloc”, ha reblat Rodés. Aquesta forma de treballar conviu amb una part del sector i start-ups que funcionen com Dj’s, controlant els diferents instruments des d’una pantalla.

El president d’Havas, multinacional amb presència a més de trenta països, ha acabat comentant la irrupció de les empreses consultores en la comunicació: “Ells remen cap avall i nosaltres cap amunt”. I segons ell, “Més enllà dels possibles conflictes d’interessos que puguin tenir, nosaltres no tenim més remei que esforçar-nos per a ser millors que ells, perquè de fet, de comunicació en sabem més.”

Sobre els Afterwork de la Comunicació Publicitària i de Relacions Públiques

En el marc de transformació que està duent a terme el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, se celebren els Afterwork del sector de la Comunicació Publicitària i Relacions Públiques de Catalunya. Es tracta de trobades informals en les que el convidat és inicialment entrevistat per la degana del Col·legi, Rosa Romà, i posteriorment s’obre un debat distès amb els professionals assistents. A continuació música i cerveses amenitzen l’estona de networking que té lloc a la Terrassa d’Adsmurai.