After Work amb José María Rull

“LA CREATIVITAT ÉS LA FORÇA TRANSFORMADORA DEL SEGLE XXI”
José María Rull, president & CEO Grup DDB

Imatges de l’acte
Video Resum (10 principals conclusions)

 

En el marc de transformació que està duent a terme el  Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, s’inicien els After Works del sector de la Comunicació Publicitària i Relacions Públiques de Catalunya. Es tracta de trobades informals en les que un professional del sector és entrevistat, en aquest cas per la degana del Col·legi, Rosa Romà per donar pas a un debat amb els professionals assistents. A continuació música i cerveses amenitzen l’estona de networking que té lloc a la Terrassa d’Adsmurai.

José María Rull, President & CEO del Grup DDB ha estat el primer convidat a participar en l’After Work celebrat amb l’objectiu de saber què en pensa sobre l’estat de salut del sector de la Comunicació a Catalunya, quina és la situació de les agències, com han evolucionat, com és la relació actual agència-client, i de totes aquelles qüestions que els presents han volgut preguntar.

Canvi, evolució, revolució, transformació són les paraules que més s’han repetit en aquesta primera sessió. José María Rull afirma que la revolució porta canvis en diferents nivells. A DDB hi ha hagut un canvi cultural en la forma de gestionar l’empresa: les oficines de Madrid i Barcelona es gestionen com si fos una única, amb la suma de talents; Un canvi en la forma de treballar: col·laborativament, per arribar més lluny. Es busca la col·laboració interna, però també l’externa amb la participació dels partners; També implica un canvi d’estratègia: la creativitat és important, però també ho és la customer experience, el brand bulding, big data etc.

Per Rull, la creativitat és la força transformadora dels negocis, però aplicada a tot; a l’experiència del client, a la tecnologia, …

La transformació també implica conviure i per treballar en grups de treballs per projectes: el  procés ja no és lineal, ja no es treballa per departaments, es treballa per projectes en grups de treball en els que tots els departaments intervenen, inclòs el client.

En relació al canvi, també creu que s’ha de produir en dos nivells: canviant el marc geogràfic, ja que estem en un món global i en la transformació digital. En la transformació, el canvi de mentalitat dels directius és clau: hem d’evolucionar i voler evolucionar.

Altres qüestions que s’han plantejat en el moment del debat ha estat la dificultat que tenen els joves per introduir-se al món laboral. Per Rull, el seu futur demana buscar altres mons i crear-los, l’emprenedoria doncs, és una opció, o bé adquirir coneixements d’aquells perfils que estan més demandat, com el de digital.

També destaca la necessitat d’unir data i tecnologia si volem tenir futur com a agència. La tecnologia permet models de personalització i desenvolupar eines per mesurar l’eficiència. Hem de provar canvis en el model i mesurar-ne els resultats: el binomi prova-error és clau.