Canvis en el màrqueting infantil dels últims anys

CANVIS EN EL MÀRQUETING INFANTIL DELS ÚLTIMS ANYS

Dijous, 31 de gener de 2019 a les 09.00 h
Check-in d’assistents de 08.30 a 09.00 h.
L’acte finalitza a les 10.30 h.

Palau Robert (Pg. de Gràcia, 107. Barcelona)

Inscriu-te a l’esmorzar del Mirador! 
És gratuït!

vullvenir

 

 

Passada la campanya de Nadal i Reis, des del Col·legi ens hem preguntat quins canvis s’han donat durant els últims anys en el sector del màrqueting infantil donada la potent irrupció del món digital i les noves tecnologies, l’empowerment del mateix públic infantil i la promoció del missatge d’igualtat entre nens i nenes que cada vegada té més força. Han afectat aquestes tendències de la societat en el tipus de productes que van dirigits a nens i nenes i a la comunicació que es fa d’aquests?

Hi ha estudis que asseguren que els nens i nenes entre 6 i 11 anys estan igual d’involucrats en el món real que en el virtual. I altres que el 60% dels nens i nenes de menys de 12 anys juguen amb la consola, l’ordinador i el mòbil dels pares i que 4 de cada 10 es conecten a internet almenys una vegada a la setmana. D’altra banda, aquest any hem vist com la campanya d’Abacus recalcava que deixem jugar a cada nen/nena amb el que vulgui, independentment si la joguina l’hem considerat tradicionalment de nen o de nena.

Davant aquesta realitat doncs, quines són les estratègies que segueixen les empreses que treballen en el sector infantil? En aquesta nova sessió del Mirador Indiscret hem convidat a 3 empreses del sector infantil perquè ens expliquin com treballen ells davant aquesta realitat. De la mà d’aquestes esperem poder respondre preguntes com: Han canviat el tipus de joguines que volen els nens i nenes d’avui en dia? Cal vendre’ls el producte als petits, a més a més dels pares? Quina és la influència del que diu el nen o la nena que vol en la decisió de compra dels pares? Quin tipus d’estratègia i comunicació es fa servir en cada cas? Com varia el missatge que es dirigeix a cada un dels targets? Com ha augmentat la comunicació i/o publicitat online en aquests últims anys? Segueix sent necessària la TV per arribar tant a petits com a grans? Després de l’any de la revolució del feminisme a escala mundial, es té en compte la igualtat en la comunicació de les joguines o encara es fan i es comuniquen com a tals joguines de nen i joguines de nena?

El pròxim 31 de gener posarem a debat aquestes qüestions en una sessió moderada per Patricia González i en la que comptarem amb Jorge Esteve, Anna Gago i Sergio García.

foto-redonaJorge Esteve (@jorge_esteve)
Director The Modern Kids & Family Barcelona
Professional que posseeix una dilatada experiència en el món del màrqueting i la publicitat. Actualment director de The Modern Kids & Family (TMKF) a Barcelona, la primera agència de comunicació i màrqueting infantil, adolescent i familiar.

Amb anterioritat ha exercit diverses funcions en diferents agències de Barcelona, entre les quals destaca la direcció l’oficina barcelonina de Grupo Moliner i Marketing Kids, la direcció creativa i general de Arkhé, a més d’exercir el lloc de director creatiu executiu a KGB i CIA i la direcció de nou negoci i estratègia a la multinacional francesa The Brand Nation.

Al llarg de la seva carrera ha liderat i desenvolupat projectes per a empreses com Mattel, DKV, BIC, Bimbo, Pepsico, Grup Planeta, Henkel, Nestlé, Ferrero, Grup Argal, Inditex o Isdin, entre moltes altres.

baixaAnna Gago
Brand Manager a Penguin Random House

L’Anna fa 8 anys que treballa al sector del llibre. Va començar la seva carrera professional al món editorial a l’equip de màrqueting infantil i juvenil de l’Editorial Planeta i, després de passar per diverses divisions, l’any 2016 es va incorporar a l’equip de Penguin Random House Grupo Editorial on segueix actualment com a responsable de màrqueting estratègic dels segells literaris i de l’àrea infantil, juvenil i còmic.

És llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la UB i en Investigació i Tècniques de Mercat per la UPF.

sergio-redondaSergio García (@sergiogpino)
CEO i Co-founder Petoons Studio

Sergio García va néixer a Barcelona. És director i cofundador de Petoons Studio, incubadora transmèdia de marques infantils i familiars creada l’any 2017 i guanyadora del Premi PlayStation Talents al Millor Joc Infantil.

Amb més de 20 anys d’experiència en màrqueting i comunicació digital treballant per a grans marques com Coca-Cola, Desigual, Mango, MicrosoftTelefonica i Volkswagen entre altres, va fer el salt a l’emprenedoria formant part de l’equip fundador de Wallapop com CMO i posteriorment creant Petoons Studio.

És llicenciat en Ciències de la Informació i Comunicació per la UAB i Màster en Creació i Desenvolupament de Videojocs per la UEM.