Davant la violència masclista: Rebobina. Canviem el fil de la història

Aquesta és la campanya de sensibilització que endega l’Institut Català de les Dones en el marc de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

És una campanya que demana a totes les instàncies polítiques reconeixement a la tasca feta pel moviment de dones i pels feminismes i fermesa a l’hora d’incorporar la violència masclista a l’agenda política, perquè és un tema de país i és el nostre repte com a poble que les dones puguin ser i decidir lliurement allò que desitgen ser.

És per tant una campanya de compromís de les instàncies polítiques envers la ciutadania i envers els professionals i les professionals de tots el àmbits, perquè quan rebobinem tinguem sempre al nostre abast les eines i els recursos per poder afrontar la violència masclista i canviar el fil de la història. I és, per tant, també una campanya que reclama la complicitat de tota la ciutadania, perquè quan identifiquem una situació de Violència Masclista no podem mirar cap a un altre lloc, cal afrontar -la.

Rebobina és una acció que ens implica i ens demana donar resposta davant qualsevol forma de manifestació de la violència masclista, també davant dels missatges, els discursos i les accions que la legitimen, la banalitzen, la perpetuen i en fan apologia.

Rebobina és, al mateix temps, un concepte que precisa d’una mirada detallada, analítica, elaborada i minuciosa i és des d’aquesta complexitat que com a societat serem capaços d’incorporar els canvis, les estratègies i les accions que canviaran, definitivament, el fil de la història.  A la primera senyal d’alerta rebobinem, no podem mirar cap a un altre lloc, perquè eradicar la violència masclista és urgent.

Podeu trobar més informació sobre la campanya i els materials editats al següent l’enllaç