Diversitat cultural i publicitat

Conversa entre Joaquin Lorente i Enric Prats
“És el sentiment, estúpid”

Dijous, 11 de desembre de 2014

Un grup de professionals de la comunicació van poder gaudir de la conversa entre Joaquin Lorente i Enric Prats sobre la diversitat cultural i la publicitat.

Van donar resposta a preguntes com de quina manera la publicitat recull la diversitat cultural i quan la publicitat la incorporarà de forma natural.  Quan serà possible veure en un anunci un xinès venent un medicament?

Es parla de que la publicitat impulsa valors i que apel·la als sentiments com a argument de venda, com és el cas del recent anunci de la Loteria de Nadal.

També es fa una crida a les universitats ja que en els plans d’estudi de publicitat seria important que s’incloguessin els estudis de psicologia.

Així mateix, en el transcurs de la conversa es va poder veure i comentar una mostra d’anuncis de diferents països per veure com es tracta la diversitat en diferents llocs del món.

Al finalitzar els assistents van gaudir d’uns pinxos i una copa de vi per gentilesa de Sagardi.


Informació de la convocatòria 

Bill Clinton i la seva famosa frase “És l’economia, estúpid” que va encunyar en les presidencials de 1992, avui és, com a màxim, una veritat a mitges.

Els economistes i marquetingtòlegs de cervell aplatat creuen que la cartera ho és tot.

Avui, l’intens sentiment que crea la diversitat cultural és un factor nou, potent i determinant per construir una marca … o per destruir-la.

Enric Prats i Joaquín Lorente debatran a fons, amb múltiples exemples, la seva visió d’un món nou en el qual, afortunadament, la borsa o la vida va pertanyent a una visió del passat.

Joaquin Lorente 

És un dels millors publicitaris del món. La seva tasca creativa ha rebut més de cent premis internacionals entre els quals destaquen, a més de Cannes, Fiap i Sant Sebastià, els de Millor creatiu de la dècada. Com a escriptor el seu “Casi todo lo que sé de publicidad” és el llibre més venut de la seva especialitat a Espanya i també és autor de “Piensa, es gratis” i de “Tú puedes”.

Enric Prats

Professor Agregat de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona i cap de la Secció d’Educació i Comunitat de l’Institut de Ciències de l’Educació, de la Universitat de Barcelona. Coordinador del Seminari d’Educació en Valors, de l’Institut de Ciències de l’Educació, de la Universitat de Barcelona. President del Comitè Ètic del Consell d’Associacions de Barcelona. Col·laborador de Migracom.

Diversitat cultural i Publicitat 
Activitat organitzada entre el Col·legi i el Migracom, Observatori i Grup de Recerca de Migració i Comunicació. Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual. Universitat Autònoma de Barcelona.

Al finalitzar el col·loqui farem una copa de vi i tapes per gentilesa de:

LogoSagardi