Entrevista Ton del Pozo a La Tarda

El passat dimarts 14 d’abril, el programa La Tarda de la Cope va entrevistar al nostre degà Ton del Pozo sota el tema: És important la publicitat? Té límits?

Durant el programa es van tractar diferents temes referent al món de la publicitat.
En primer lloc i per contextualitzar, la situació actual. Tan la millora del sector, que aquest 2015 sembla que va endavant; com els canvis del context social que viu la publicitat per les noves tecnologies.

“La revolució d’Internet i la seva multi-capacitat de comunicació, està influint d’una manera determinant a tot el món de la comunicació, tant la comercial com la periodística, com qualsevol tipus de negoci.”

En comunicació l’essencial no ha canviat, continuen  sent  les idees, la creativitat, el talent de les persones i el treball el que fa que la publicitat sigui bona. El que està canviant acceleradament és el terreny de joc degut als canvis tecnològics, i aquest nou món digital permet una comunicació bidireccional que condiciona als publicitaris i a les marques, la informació s’ha de gestionar més efectivament.

Un altre punt destacat en la conversa van ser els límits i requisits en els anuncis.
El degà apunta que les peces publicitàries estan molt regulades per diferents organismes i que actualment, per aquest motiu i perquè a la marca no li interessa, és molt difícil veure anuncis que no respectin al consumidor.

Al final de l’entrevista es fa esmena del projecte que es porten ara entre mans d’Institut Català de les Dones, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya i el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, un decàleg de conscienciació per a agencia i anunciats sobre la Publicitat sexista.

Per sentir l’entrevista sencera, fes clic en aquest enllaç.