Inversió publicitaria en mitjans digitals

IAB: Estudi de la inversió publicitaria en mitjans digitals 2018
Descarrega l’estudi aquí

Un any més, l’Associació de la publicitat, el màrqueting i la comunicació digital a Espanya (IAB Spain) amb la col·laboració de PwC ha elaborat l’estudi sobre la Inversió Publicitària en Mitjans Digitals 2018.

La inversió publicitària va créixer fins a un 13,5 més en comparació a l’any 2017, amb un xifra de 1.972 milions d’euros. Aquest resultat es distribueix entre diferents suports: qui encapçala la llista el desktop i mobile amb 1.858 milions, darrere seu aquesta la publicitat exterior amb 61 milions; a continuació aquesta native i branded content amb un total de 43,1 milions; li segueix l’àudio online amb 6,5 milions; finalment trobem la televisió connectada amb 2,8 milions.

Així doncs, la publicitat digital representa una penetració del 34,3% respecte al total invertit i enforteix la seva posició en el rànquing de mitjans, aconseguint acostar-se al resultat del líder de la implementació, la televisió amb un 37,1%.

En termes de sectors que més inverteixen en publicitat, Automoció és el rei del rànquing amb un 23,7%. En segon lloc li segueix Gran Distribució amb un 10,9% amb les companyies El Corte Inglés i Hipercor com principals marques. Seguidament, la Bellesa, Higiene i Coméstica s’emporta el tercer lloc amb un 9,2% on destaca l’empresa Procter & Gamble. Després segueixen altres sectors com a Alimentació i Begudes (8,4%), Banca (7,6%) i Telecomunicacions (7,3%).

Si vols saber com continua l’informa, llegeix-lo aquí