La mirada als Xatbots: la interacció amb els usuaris

25a sesió del Mirador Indiscret
XatBot: la interacció amb els usuaris
Dijous, 28 de novembre de 2019.

Consulta
10 principals conclusions 
Video resum 
Les imatges

Avui ha tingut lloc la nova edició del Mirador Indiscret. Aquest cop, centrada en el funcionament dels Xatbots i la interacció amb els usuaris. Hem escapat del tòpic de què els xatbots es dediquen únicament al servei atenció al client i hem posat sobre la taula la gran quantitat d’avantatges que ofereixen en el servei personalitzat a l’usuari.

En aquesta ocasió hem comptat amb la moderació d’en Maties Ramos, membre del consell executiu d’expansió, transformació digital, màrqueting i comunicació del Col·legi, qui ha presentat la sessió i als tres ponents d’avui; en Juan Antonio Robles, cofounder i vicepresident d’Adsmurai, l’Alberto Linares, cofounder i Innovation Manager a Everywoah i la María-Jesús Alonso, del departament de màrqueting de la UOC.

Tots tres ponents han exposat les utilitats dels xatbots en diferents sectors i amb diferents objectius i han puntualitzat tant la situació actual d’aquest servei com la tendència a futur que s’espera del seu ús.

El primer a realitzar la seva ponència ha estat en Juan Antonio Robles, qui s’ha centrat a donar valor i protagonisme a la relació entre l’usuari i l’empresa i ha destacat els avantatges mutus que proporciona l’ús d’aquest software.

L’Alberto Linares, d’everywoah, ha presentat la segona ponència de la sessió oferint-nos un punt de vista diferent i innovador. Gràcies a l’ús d’exemples i casos de la seva empresa ha destacat la força de la narrativa i les experiències multiplataforma per tal de generar experiències d’alt valor en els usuaris.

Ha conclòs la sessió la María-Jesús Alonso, de la UOC. En aquesta ponència ha traslladat el concepte dels xatbots a un sector més formal com ho és el de l’oferiment de serveis d’una universitat. A la vegada que els xatbots poden servir d’ajuda creant un contacte més proper i personalitzat, encara es dóna en els usuaris la persistent voluntat d’interactuar amb una persona i no pas amb un robot.

Un cop acabada la sessió, s’ha obert un torn de preguntes on els assistents han traslladat els seus dubtes i inquietuds respecte del què el món tecnològic i l’ús de xatbots poden arribar a suposar en una societat cada cop més connectada.