La mirada indiscreta a l’activisme

16a sessió d’El Mirador Indiscret

L’activisme de marca

Dijous, 29 de novembre de 2018

 

Consulta

10 principals conclusions

Vídeo resum

Les imatges

 

El dia 29 de novembre va tenir lloc la darrera sessió d’El Mirador Indiscret de l’any. En aquesta ocasió, el tema va ser L’activisme de marca.

La jornada va ser conduïda per Alex Marquina, director comercial de New Business i mitjans digitals a la CCMA i va comptar amb la participació d’Oihana Parera, responsable de màrqueting i comunicació d’HolaLuz; Enric Batlle, director i fundador de Batllegroup i Òscar Camps, fundador i director de l’ONG Proactiva Open Arms.

La setzena edició d’El Mirador va començar amb Alex Marquina introduint el tema de l’activisme de marca al públic per donar pas a la primera intervenció a càrrec d’Oihana Parera.

La representant d’HolaLuz ens va parlar sobre el naixement de l’empresa i com aquesta, en un mercat on la competència és molt alta, la van encarar de forma que connectessin amb el client a través de la green energy i l’impacte social positiu, representant-ho a les xarxes amb el hashtag #OtraLuzEsPosible.

Va explicar que la filosofia de la companyia es basa en la confiança amb la gent, a més d’un pacte a tres bandes: consumidor, HolaLuz i el planeta. Va acabar el seu torn parlant sobre el públic i com cada persona demostra en les seves petites decisions de consum quina visió té del món.

El segon ponent va ser Enric Batlle. Va iniciar la seva intervenció donant dades actuals sobre la societat i el planeta, i com les marques no s’han pogut quedar enrere i han hagut de realitzar accions socials. El director de Batllegroup va mostrar com l’impacte social positiu també genera un impacte comercial positiu, demostrant-nos per tant, que les nostres decisions de compra poden canviar el planeta.

Va introduir el terme consumidors belief-driven, que són aquells consumidors que compren motivats per la seva ideologia (representen el 64%). Finalment va parlar sobre el social branding i el motor que el mou: les persones.

La darrera ponència de la sessió va ser a càrrec d’Òscar Camps que va explicar quin és el motor de la seva organització: defensar el dret de vida. Va revelar com va néixer l’ONG de la qual és fundador, i com aquesta no pretenia salvar el món, sinó ser senzillament una resposta ciutadana per ajudar vides.

Va comentar que tota la comunicació la fa a través de les xarxes socials i que gràcies a elles obté el finançament. La força humana és la que els ajuda. Ha après que els mitjans de comunicació i la imatge són fonamentals. Una imatge el va motivar a ell a moure’s i els seus espots publicitaris són els telenotícies de tot el món.

Va ressaltar que a mesura que han fet missions, també s’han guanyat enemistats que els ha jugat en contra, tot i el suport de la majoria de gent.

En acabar la tercera ponència, va haver-hi torn de preguntes per aclarir tots els dubtes sorgits al llarg de la sessió. A continuació es va donar pas a l’esmorzar-networking.