La mirada indiscreta al citybranding

20ª sessió d’El Mirador Indiscret
Brands Love Citybranding 
Dijous, 25 d’abril de 2019

Consulta
10 principals conclusions 
Vídeo resum
Les imatges

Ha tingut lloc una nova sessió del Mirador Indiscret, que ha posat la mirada a les marques i la seva relació amb la ciutat d’origen d’on procedeixen.

En aquesta ocasió, el moderador Marc Puig, vocal de la Junta de Govern, ha introduït la jornada i ha presentat cada un dels ponents: Isabel Roig, Directora General a Barcelona Centre de Disseny, Ricard Castellet, CCO a Barcelona Tech City i Gabriele Palma, Managing Director a Casa Seat.

Els tres ponents han dotat la sessió d’ interessants continguts:

La creativitat és un dels valors diferencials de la ciutat de Barcelona, ja que ha estat nombrada com la quarta més creativa a nivell mundial, per darrere de San Francisco, Londres i Nova York i per davant de la cosmopolita Tòquio.

A més, Isabel Roig, ens ha ressaltat que una ciutat no és només el que té, sinó com s’expressa. El disseny urbà i la infraestructura creativa també són uns dels principals valors que predominen a la ciutat comtal, coneguda arreu del món per aquestes qualitats reflectides en el seu skyline.

A continuació, el segon ponent Ricard Castellet, ens ha introduït que estem en una nova transformació tecnològica en que les ciutats hauran de jugar un paper clau per no quedar-se enrere. La innovació i la disrupció en el món de les start-ups deixarà de ser monopoli de Silicon Valley i que per a que una ciutat aconsegueixi ser referent, s’ha de tenir en compte el talent, la tecnologia i la tolerància.

Els relats de les ciutats han de saber basar-se en diferents capes i valors. La història de la ciutat és un ciment fort per crear un present sòlid. Barcelona té una oportunitat de llançar la ciutat a una nova posició i hem de basar aquesta marca no només l’arquitectura i l’esport, sinó també en els negocis, la innovació i la creativitat.

Per últim, Gabriele Palma ha començat parlant de la marca SEAT i la relació que té amb Barcelona que la gent desconeix. La marca automobilística va néixer a Barcelona i volen que es lligui l’empresa amb els valors d’aquesta.

El món demana canvis, la mobilitat urbana i el mediambient seran factors claus per implementar aquests canvis en les ciutats i les empreses. Tot el contingut de la seva marca està motivat per el ritme que genera Barcelona. No obstant, ens ha recordat que per aconseguir l’èxit, una empresa ha de saber treballar tant amb institucions públiques com privades per complir amb les expectatives proposades.

Un cop finalitzades les intervencions s’ha donat pas al debat per acabar la sessió amb l’esmorzar/networking.