La mirada indiscreta al Design Thinking

7a sessió d’El Mirador Indiscret
El Design Thinking
Dijous, 21 de setembre de 2017

Consulta:
Els 10 punts clau
Vídeo-Resum de la sessió
Vídeo de les exposicions
Les imatges

Aquest dijous 21 de setembre s’ha realitzat al Palau Robert la setena sessió d’El Mirador Indiscret, sota la temàtica del design thinking. A la sessió, hem pogut donar una mica de llum a un concepte innovador que està revolucionant les estratègies empresarials. La sessió l’ha moderat Mercè Piera, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, que ha iniciat la sessió donant la benvinguda i presentant els ponents.

Maria Santolaria, Head of Venture Design a InnoCells, ha estat la primera en intervenir i ha parlat sobre el design thinking des de la perspectiva empresarial. Comenta que, una de les coses més importants per a les empreses és saber què necessiten i com evolucionar alhora que ho fa el món dels negocis. A més, parla sobre la importància de centrar-se en els usuaris i entendre’ls des del seu propi context per a poder solucionar els problemes empresarials, així com també la importància del disseny (look and feel) en tots els aspectes de negoci. La ponent conclou amb tres paraules clau per a realitzar una correcta estratègia de design thinking: Descobrir, definir i distribuir.

A continuació l’Anna Ripoll, fundadora d’Intuitiva, ha explicat la funció del design thinking mitjançant la metàfora d’una història d’amor entre l’Enric (empresa) i la Clara (client). L’Anna reafirma el discurs de l’anterior ponent, la Maria, i comenta que si l’empresa es focalitza amb el client, l’escolta i descobreix les seves necessitats i requeriments, podrà crear una estratègia empresarial adient i fidelitzar-lo. D’altra banda, defensa l’aplicació del design thinking per a qualsevol camp i professió i l’ús d’equips multidisciplinaris per poder arribar a una cocreació que aporti diferents punts de vista a l’estratègia empresarial. Finalment, l’Anna conclou amb que cap empresa sobreviu si no connecta emocionalment amb els seus clients.

Per últim David Vilella, professional dedicat a la innovació oberta, els living labs i les mSchools, ha donat la seva visió del design thinking relacionant el concepte amb el seu projecte d’EduHacks i el món de l’educació. En David defensa la necessitat d’utilitzar el design thinking com a eina fonamental en tot procés educatiu i professional, tant per estudiants com per a docents. A més, explica la funció d’EduHacks, la qual ajuda a motivar als estudiants, enseñar-lis habilitats per millorar la seva carrera i anar més enllà del currículum vitae.