La mirada indiscreta al retail

23a sessió del Mirador Indiscret
El Retail com a mitjà de comunicació
Dijous, 26 de setembre de 2019

Consulta

10 principals conclusions
Vídeo resum
Les imatges

Ha tingut lloc una nova edició del Mirador, amb el focus posat en la importància del retail i de l’espai físic de venta com a destinació final d’una campanya de publicitat.

En aquesta ocasió, el moderador Marc Cortés, Director General de RocaSalvatella, ha estat l’encarregat d’introduir la jornada i ha presentat a cadascun dels ponents: Lisardo Mendo, director Creatiu a Odos Visual Merchandising, José Botelho, director del departament d’imatge de Desigual i Laura Miñana, account director a Carat Barcelona.

Els tres ponents tenien com a objectiu explicar els beneficis d’utilitzar el retail com a complement per a realitzar una bona estratègia de comunicació, cadascun des de la seva visió.

La primera intervenció ha estat a càrrec de Lisardo Mendo, qui ha explicat que el més important d’un aparador no és que sigui un espai maco estèticament,  sino que sàpiga comunicar i transmetre al client. Lisardo ha diferenciat dos tipus de retail, el instore (tot allò dins la botiga on domina l’ordre i la creativitat) i l’outstore (referint-se a tot allò exterior de l’espai amb la càrrega cultural que comporta).

El segon ponent ha estat José Botelho, que ha explicat el Visual Merchandising com a estímul que desperta el desig del client. José ha destacat que ha de mostrar i transmetre què és la marca i quin somni té. No es tracta només de crear un aparador sinó de fer que cada botiga sigui un univers fomentant així l’experiència de compra.

L’última ponent ha estat Laura Miñana, qui ha volgut donar una perspectiva diferent del retail donada la seva experiència en els mitjans. Ha iniciat la seva intervenció explicant els diferents models de transformació de negoci i ha destacat que el punt de venda físic, s’ha de cuidar perquè està més viu que mai encara que la tecnologia s’hagi convertit en protagonista.

Un cop han finalitzat totes les intervencions, s’ha obert el torn de preguntes i posteriorment s’ha donat pas a l’esmorzar-networking.