La Mirada Indiscreta “Tendències en Màrqueting i Comunicació pel 2020”

26a sessió del Mirador Indiscret
Tendències en Màrqueting i Comunicació pel 2020
Dijous, 30 de gener de 2020.

Consulta
10 principals conclusions (en edició)
Vídeo resum
Les imatges

La primera edició del Mirador Indiscret de l’any s’ha enfocat en donar a conèixer i compartir quines són les tendències tecnològiques i digitals que caldrà tenir presents aquest 2020 a l’hora de desenvolupar les nostres estratègies de màrqueting i comunicació. Amb una perspectiva tant sociològica com empresarial i global, hem establert les innovacions del sector i els nous comportaments socials adoptats pels consumidors.

La sessió ha estat moderada pel vicedegà del Col·legi, Àlex Marquina i hem comptat amb les ponències d’Ana Reventós, responsable de l’àrea de Business Sociology i Canvis de Comportament de Consum a Labrand, Òscar Peña, màxim responsable d’Innovació, Estratègia i Transformació Digital a Grey Spain i Mònica Alonso, sòcia i CEO de l’Institute Of Next, d’Infonomia.

Tots tres ponents han oferit una visió optimista i innovadora d’allò que aquesta dècada aportarà al sector i de quina manera hauríem de, com a professionals o bé usuaris, adaptar-nos als canvis i aplicar-los a les nostres estratègies.

La primera a realitzar la seva ponència ha estat Ana Reventós, de Labrand, qui ens ha oferit una visió sociològica de com aquests canvis en el comportament dels consumidors afectaran la forma d’actuar de les empreses, i quines són les línies d’actuació que s’hauran de tenir en compte per poder adaptar-nos a aquests i les seves necessitats.

Óscar Peña, de Grey Spain, ha centrat la seva ponència en una perspectiva més tecnològica i futurista del canvi. Tenint en compte la velocitat amb què la tecnologia avança, no ens hem de quedar enrere i tenir-li por, és més, les empreses cada cop més inclouen a la seva plantilla perfils futuristes que apostin pel futur i el que aquest ens depara.

Per acabar la sessió, Mònica Alonso d’Infonomia, ha establert els reptes a què ens enfrontem. La velocitat immediata crearà la necessitat d’adaptació per part nostra així com la migració cap a nous models de negoci i de gestió desconeguts que tinguin en compte tots els canvis que conceptes com la Iot, l’IA o el 5G aportaran a la societat.

Per acabar la sessió, els assistents han pogut compartir dubtes, comentaris i inquietuds sobre el què aquests canvis suposaran i de quina forma nosaltres podem formar-ne part i no quedar-nos enrere.