La mirada indiscreta “Women&Brand”

21a sessió d’El Mirador Indiscret
Women&Brands
Dijous, 30 de maig de 2019

Consulta
10 principals conclusions
Vídeo resum
Les imatges

Ha tingut lloc una nova sessió del Mirador Indiscret, que ha posat la mirada en el rol que exerceix la dona en la publicitat i com ha anat canviant en el darrers anys. Cada cop són més les marques que estan trencant amb els estereotips.

La sessió ha estat moderada per Alba Roig, Directora de LEWIS Spain, que ha introduït la jornada i ha presentat cada una de les ponents: Bárbara Guinovart, responsable del Departament Qualitatiu de l’Oficina de Barcelona per Kantar Insights Division, Helena Marzo, Directora Creativa Independent i Patricia Miret, Directora de Comptes en Proximity Barcelona, que han dotat la sessió d’interessants continguts.

La primera intervenció ha anat a càrrec de Bàrbara Guinovart qui va presentar les principals conclusions de l’estudi AdReaction: GettingGenderRight, un estudi sense precedents que revela coneixements sobre el paper del gènere en l’estratègia de marca, les creativitats i el media targeting.  Una d’aquestes conclusions és que les marques amb una perspectiva de gènere equilibrada generen més brand value i que només una de cada tres marques aconsegueix aquest equilibri.

La segona ponent, Helena Marzo ha delectat el públic amb campanyes destacades on es tracta el tema del gènere. Ha explicat que les marques, davant del debat social, poden adoptar tres actituds: ignorar-lo, sumar-se o posicionar-se.

Per últim, Patricia Miret ha explicat amb detall la campanya “La muñeca que eligió conducir” per a la marca Audi, que parteix de la base que el 74% de les dones no se sent identificada amb la publicitat del sector automòbil. Amb una història sobre els estereotips de gènere en les joguines, la campanya, tot  i que no tenia objectius comercials, va aconseguir efectes comercials importants, a banda de ser una campanya premiada i amb milions de visualitzacions.

 

Un cop finalitzades les intervencions s’ha donat pas al debat per acabar la sessió amb l’esmorzar.