La publicitat mou muntanyes… i més

Diferents campanyes publicitàries amb finalitat solidaria, van ser exposades ahir al vespre a la Sala Cotxeres del Palau Robert pels seus creadors, grans referents del context publicitari actual. L’acte organitzat pel Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques va tenir una gran acollida.

A la taula rodona, presidida pel Sr. Xavier Dedeu vocal del Col·legi, hi participaren la Sra. Marta Piñol, directora general de Shackleton, el Sr. Josep Maria Piera, vicepresident executiu de SCPF, el Sr. Richard Wakefield, director creatiu de Wr Storytelling i finalment, el Sr. Juan Mezo, soci-director Valores & Marketing.

Els casos presentats tenen en comú un distintiu únic: el factor social, en tant que presentaren campanyes per diferents fundacions, ONGS i organitzacions que lluiten per millorar la nostra societat. Tots els ponents han realitzat, junt amb els seus equips respectius, campanyes que “mouen muntanyes i més”. Tal com deia la Sra. Piñol en assegurar que, malgrat no rebre grans compensacions econòmiques d’aquest tipus d’anunciants, la satisfacció personal, la implicació de l’equip i la motivació i recàrrega de piles que suposa fer una campanya d’aquestes característiques per a l’agència són motius més que suficients per realitzar-la.

Després d’una introducció molt propera i personal, el Sr. Josep Maria Piera no va oferir una campanya, sinó que mostrà a l’auditori  un seguit d’idees sorgides del no-res que una cop validades van demostrar el que donaven de sí i com aconseguien no només moure muntanyes sinó que també a gran part de la societat. Estem parlant d’idees com “pastilles contra el dolor ajeno” o “La quimio jugando, se pasa volando” de Mónica Esteban.

Publicitarios implicados, associació introduïda pel Sr. Richard Wakefield, és l’organització integrada per publicitaris d’arreu d’Espanya que dur a terme campanyes per a diferents anunciants o col·lectius amb finalitats socials o situacions de vulnerabilitat que, desgraciadament, no disposen de recursos suficients per poder engegar una campanya com és el cas dels refugiats Sirians.

Finalment, va ser el torn del Sr. Juan Mezo, que plantejava la idea de la prolongació de l’efecte de les campanyes. En aquest sentit, va introduir la campanya que actualment s’està duent a terme #GivingTuesday. Inspirada en el BlackFrayday, acció per impulsar el consum, el Giving Tuesday pretén impulsar un dia, el pròxim 29 de novembre, on la solidaritat en sigui el lead motive.

Els assistents que van omplir la Sala Cotxeres del Palau Robert van poder gaudir d’un petit piscolabis a peu dret acompanyat d’una copa de cava Mastinell, marca col·laboradora de l’acte.

Des del Col·legi volem agrair la col·laboració i implicació tant dels ponents, i dels assistents com la de totes les persones que d’una manera o altra van donar el seu suport a l’acte.

 

Fes clic a la imatge per accedir al video complet de l’esdeveniment:

img_20161107_190451