Premi Nacional de Comunicació 2015

Agustí de Uribe-Salazar,
Premi Nacional de Comunicació 2015

El jurat de la XV edició dels Premis Nacionals de Comunicació, que es va reunir ahir al Palau de la Generalitat, va decidir atorgar el guardó en la categoria de Publicitat, al professional de Relacions Públiques i col·legiat Agustí de Uribe-Salazar.

El jurat va valorar la seva dilatada experiència en el sector com a Pioner de les Relacions Públiques a l’Estat espanyol i amb 50 anys d’exercici professional: és president de Gabinet Uribe des de 1977.

Va participar en l’elaboració de la llei fundacional del Col·legi i posteriorment va formar part de la Junta de Govern, durant dues legislatures, com a vicedegà de relacions públiques.

En aquesta primera fase de creació del Col·legi, va ocupar-se de les relacions institucionals, donant a conèixer el Col·legi a Institucions i empreses, entre d’altres responsabilitats.

L’any 2006 el Col·legi va fer-li un reconeixement a la seva trajectòria professional durant la Nit de la Comunicació, coincidint amb la celebració del 80è aniversari de l’Associacionisme Professional de la Publicitat a Catalunya.

Ha estat president de l’Agrupación Española de Relaciones Públicas (AERP); fundador i president de l’Asociación de Empresas Consultoras en Relaciones Públicas y Comunicación (ADECEC), patronal del sector.Actualment és president de l’Associació Catalana de Comunicació, Investigació i Estratègia Polítiques (ACCIEP).

L’objectiu d’aquests guardons és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada.

Els guardonats en les altres disciplines són:

  • En la categoria de Premsa, l’humorista gràfic Toni Batllori
  • En la categoria de Televisió, el programa Valor afegit de TV3
  • En la categoria de Ràdio, el periodista Xavier Graset
  • En la categoria de Mitjans d’arrel digital, el periodista Salvador Cot
  • En la categoria de Mitjans de proximitat, el Canal Reus TV

L’acte del lliurament dels premis tindrà lloc el proper 4 de juny en un acte presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas al Palau de la Generalitat.

El jurat del Premis Nacional de Comunicació està presidit en aquesta edició pel secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, i el formen el president del Consell Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher; la directora de  Comunicació de la Diputació de Barcelona, Mònica Fulquet; el degà del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, Ton del Pozo; l’exdegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Maria Martí; la membre del  Comitè Executiu de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals en Català, Helena Solà, i el doctor i professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la URL, Josep Lluís Micó.