“Publicidad contagiosa: Claves creativas del marketing viral” – Silvia Sivera

Silvia Sivera, doctora per la URL, màster en Societat de la Informació i el Coneixement per la UOC, i llicenciada en Ciències de la Informació (Publicitat i Relacions Públiques) per la UAB, elabora aquest llibre sorgit de la seva tesi doctoral, guardonada amb el VI premi Prat Gaballí del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, al millor treball d’investigació en l’àmbit publicitari.

El passat dimecres 28 d’octubre, va tenir lloc al seu càrrec, una xerrada sobreles claus creatives de la publicitat viral, en la que ens va parlar de la publicitat contagiosa, ampliada i formalitzada a “Publicidad contagiosa: Claves creativas del marketing viral”. 

Les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) van fer possible el salt exponencial cap a la publicitat viral i en conseqüència, a un canvi de magnituds sense precedents: els continguts comercials passaven a ser compartits a escala planetària, a la velocitat d’un clic.

Aquest llibre es centra en detectar les claus creatives comuns que van detonar el contagi de 651 vídeos publicitaris entre els usuaris de les xarxes socials.  A partir d’una fórmula composada per drivers creatius es formalitza una base inspiradora per crear publicitat altament contagiosa.