Una mirada a les tendències en comunicació

518a sessió d’El Mirador Indiscret
Nous comportaments socials i tendències en màrqueting i comunicació pel 2019
Divendres, 22 de febrer de 2019

Consulta
10 principals conclusions
Vídeo resum
Les imatges

Celebrada una altra jornada del Mirador Indiscret, que ha posar la seva mirada als “Nous comportaments socials i tendències en màrqueting i comunicació pel 2019” per conèixer quins són els comportaments socials que adopten els consumidors i quines tendències i innovacions han d’usar les marques en el seu discurs.

Moderats per Oscar Iniesta, vicedegà de relacions públiques del Col·legi, Jordi Torrents, conseller delegat de Collaborabrands, Gema Requena,  Fundadora – Culture & Trends Strategist a Nethunting i Marc Lite, Soci fundador & Head of Strategy @weareFirma han donat resposta a aquestes qüestions.

Ho han fet en una sessió amb l’aforament ple i a la que han dotat d’interessants continguts:

  • El futur és Midlifer, consumidors de més de 50 anys. Així ho mostren les piràmides de població. Les marques els han de tenir present a l’hora de crear productes i serveis i en les seves comunicacions, ja que representen el 50% del consum mundial i controlen el 70% de la riquesa.
  • Quan es parla de generacions, fixem l’atenció en la Generació Z, els nascuts entre els finals de la dècada dels 90 i principis dels 2000. Bolquen les seves forces en la seva passió, on l’expressió cultural torna a ser un vehicle per transmetre idees. Són artistes. No hi ha regles, no hi ha normes ni barreres, i tot val per al resultat de la seva obra: són anartistes.
  • El naixement de nous productes ve donat per les converses que es generen, pel contingut que es crea. Primer ve el contingut. Després neix el producte.
  • Les marques tendeixen a una Innovació Social: el món està canviant i hi ha marques que estan canviant el món. La indústria té un paper decisiu en la solució de petits i grans problemes. Les marques integren doncs la innovació social en la seva estratègia, i el seu objectiu és deixar el seu propi llegat social.