Una mirada al màrqueting de veu

19a sessió d’El Mirador Indiscret
Màrqueting de veu
Dijous, 28 de març de 2019

Consulta
10 principals conclusions
Vídeo resum
Les imatges

Celebrada una altra jornada del Mirador Indiscret, que ha posar la seva mirada al “Màrqueting de veu” per conèixer quines són les avantatges i el futur de la recerca per veu.

Moderats per Carles Ortet, fundador de Zoopa,  Xavi Fisa, Head of Strategy a LaviniaNext, Agustí Albiol, Estratègia i Canals Digitals a TMB i Paul Fleming, fundador i president de Barcelona Virtual han donat resposta a aquestes qüestions:

Ho han fet en una sessió amb l’aforament ple i a la que han dotat d’interessants continguts:

La Internet de veu està cada dia més present en la nostra vida diària i el primer ponent, Xavi Fisa ho va demostrar amb aquesta predicció: S’estima que l’any 2020 el 50% de les cerques a Internet es farà a través de veu. Per les principals marques del mercat com Amazon, Google i Apple, això suposa un repte per continuar creant i desenvolupar uns millors smart speakers i aconseguir, d’aquesta forma, que les persones introdueixin al seu dia a dia els seus famosos productes intel·ligents com Alexa i Google Assistant.

A la vegada, va comentar que utilitzant la veu, els consumidors podrien connectar amb interfícies els quals no estan habituats a més de viure experiències molt més personals com a resultat. En termes de futur,  va explicar les noves oportunitats i reptes que suposava utilitzar aquest tipus de tecnologia: Definir nous atributs a les marques, explotar aquest nou paradigma d’interacció, tenir una nova finestra de contacte entre altres.

A continuació va intervenir Agustí Albiol que va mostrar com TMB ha aprofitat aquests robots de veu per oferir el seu servei. L’empresa que s’encarrega del transport metropolità de Barcelona utilitza unes skills per informar de l’estat dels seus serveis a totes les persones que els utilitzen i garantir una millor experiència de viatge abans de sortir de casa.

Com a plans de futur, estan treballant per traduir aquest servei en més idiomes per tots els turistes que visiten la ciutat comtal així com també un recomenador de bitllets per a trobar el que més s’adeqüi a les necessitats del futur consumidor, un tipus d’assistència que busquen arribar en tants dispositius com sigui possible.

L’últim ponent, Paul Fleming va senyalar uns dels trencadors de paradigmes més rellevants de la història: Gutenberg, Henry Ford i Steve Jobs. No obstant això, en va avançar un de nou: l’Alexa, el robot que funciona a través de veu d’Amazon i com aquesta a poc a poc, s’ha anat convertint en un imprescindible en la vida de molts i moltes.

Va introduir el concepte de NEW IS YOU (l’ordenador ets tu) i va definir el paradigma actual d’aquests robots: bio-lògic, híper-personal i ultrafluït. Si bé s’han aconseguit molts avanços per la societat, també és cert que comporten perills per la professió com la irrellevància, la invisibilitat i menys ingressos per les companyies.

Un cop finalitzades les intervencions es va donar pas al debat per acabar la sessió amb l’esmorzar/networking.