Visita al Supercomputador MareNostrum made in Barcelona

Visita al Supercomputador MareNostrum made in Barcelona
(
Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación)

Al bell mig de la Capella Torre Girona es troba ubicat el Barcelona Supercomputing Center (BSC), on vam descobrir a MareNostrum, el supercomputador més potent d’Espanya, segons la llista TOP500, durant la visita guiada organitzada el Col·legi el passat 10 de Març.

Basat en una arquitectura de tecnologia IBM, Intel i SUSE Linux, MareNostrum és un dels supercomputadors més potents d’Europa; amb més de 30.000 nodes processant en paral·lel i interconnectats entre sí mitjançant fibra òptica.

Segons Yolanda López, és d’agrair aquest tipus d’iniciatives organitzades pel Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, que permeten als col·legiats conèixer, de primera mà, iniciatives d’innovació tecnològica concebudes a casa nostra, amb repercussió tan rellevant a nivell internacional.

El BSC (www.bsc.es) ens va presentar els principals projectes abordats per MareNostrum que es promouen al Centre Nacional de Supercomputació, dirigit per Mateo Valero, abordats per MareNostrum i d’aplicació en àmbits diversos. Des de la personalització de fàrmacs, a la simulació de models que permeten conèixer, anticipar i reproduir comportaments predictius sense el risc que suposaria la seva investigació en laboratori real.

Tot això, mitjançant tècniques de realitat virtual.

Foto 4

A més a més MareNostrum ens ofereix possibilitats interessants per plantejar projectes de Marketing i Disseny Gràfic Industrial a nivell empresarial.

MareNostrum is not the most powerful supercomputer in the world, but it is the most beautiful
Fortune Magazine

Yolanda López

Col·legiada